پيغمبر صلي الله عليه و آله به علي عليه السلام فرمود: انت مني بمنزلة هارون من موسي الا انه لا نبي بعدي :  تو در نزد من به منزله هاروني در نزد موسي جز اينکه پس از من پيغمبري نخواهد بود
پنجشنبه ۲۷-۱۲-۸۸
از نسل شما تا قيامت کسي به خلافت نمی رسد PDF پرینت ایمیل

از جمله پيشگوئيهاي اميرالمؤمنين عليه‏السلام در مورد ابوبکر و عمر اين بود که فرمود: بخدا سوگند هيچيک از نسل شما تا قيامت به حکومت نخواهد رسيد (خلافت را عهده دار) نمي‏شود.[1]

مؤلف گويد: اين جمله را حضرت علي عليه‏السلام در هنگامي که حضرت را بعد از پيامبر اکرم (ص) با زور به مسجد آورده و شمشير بر سر او نگهداشته بودند تا براي ابوبکر بيعت بگيرند بيان فرمود، و اينک مناسب است برخي از آن جريان در اين مقام ذکر شود.

وقتي حضرت علي عليه‏السلام مشاهده نمود که مردم او را رها کرده، اطراف ابوبکر را گرفته‏اند، در خانه نشست، عمر به ابوبکر گفت: چرا نمي‏فرستيد علي بيايد و بيعت کند؟ همه بيعت کرده‏اند جز او و آن چهار نفر (سلمان، ابوذر، مقداد و زبير) ابوبکر از عمر دل نازکتر و نرمتر و دورانديش‏تر بود ولي آن ديگري (عمر) خشن‏تر و بی موالات تر بود. ابوبکر به عمر گفت: که را بفرستيم؟ عمر گفت: قنفذ را بفرست و او مردي از قبيله بني تيم و از آزاد شده‏هاي مکه و انساني سخت و سنگدل بود. قنفذ را با عده‏اي فرستاد تا اينکه به در خانه علي عليه‏السلام آمده ولي حضرت به آنها اجازه نداد، ياران قنفذ نزد ابوبکر و عمر که در مسجد بودند و مردم اطراف آنها قرار داشتند آمده گفتند: علي بما اجازه نداد، عمر گفت: اگر اجازه داد وارد شويد وگرنه بي‏اجازه اين کار را انجام دهيد!!

پی نوشت:

[1] الاحتجاج، ج 1، ص110.

برگرفته از کتاب: پيشگويي هاي اميرالمؤمنين‏ علي بن ابي طالب

به قلم: سيد محمد نجفي يزدي‏