به سایت تخصصی امیرالمومنین امام علی علیه السلام - ابوتراب - خوش آمدید. امیدواریم بتوانیم تحت توجهات آن حضرت در خدمت دوستان ایشان باشیم ... به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند ... به آسمان رود و کار آفتاب کند
. . .
   

 

 

 

شرح لقب

 

 

• در فضیلت نگین های پنجگانه

موضوع: نکاتی درباره انگشتر

کلمات کليدي: نگین، امام علی، گمراهی، فیروزه، ولایت علی ابن ابی طالب علیه السلام

۱ از مفضل بن عمر منقول است :

 روزی به خدمت حضرت صادق علیه السلام رفتم و نگین فیروزه در دست داشتم . فرمودند :

ای مفضل ! فیروزه سیرگاه دیدگان مردان و زنان مؤمنه است یا درد ها را از دیده های ایشان دور می گرداند و من برای هر مؤمن دوست دارم که پنج انگشتر در دست داشته باشد . یاقوت و آن فاخرترین است و عقیق که خالص تر برای خدا و برای ما اهل بیت است و فیروزه که چشم را قوت می دهد و سینه را گشایش و قوت دل را زیاد می کند و چون پی کاری رود آن را در دست کند و چون برگردد حاجتش براورده شده است و حدید صینی و دوست ندارم که همیشه آن را در دست داشته باشم ولی در دست نمودن آن را بد نمی دانم در وقتی که به دیدن کسی از اهل شر رود که از او ترس دارد ، برای آنکه شر او ساکن شود و حدید شیطان را دور می کند و به این سبب دوست دارم که داشته باشم . پنجم آن دُرّی است که خدا در نجف اشرف ظاهر می سازد به درستی که هر کس آن را در دست کند به هر نگاه کردنی به آن خداوند جهانیان زیارتی یا حجی یا عمره ای در نامه ی عمل او بنویسد که ثوابش ثواب پیغمبران و صالحان باشد و اگر خداوند برشیعیان ما رحم نمی نمودند قطعاً هر نگین از آن بسیار گران می بود ولی خداوند برای ایشان ارزان نموده است که توانگر و فقیرشان در دست کنند .

 

ابو طاهر می گوید این حدیث را به امام حسن عسگری علیه السلام عرض نمودم فرمودند :

این حدیث جدم امام صادق علیه السلام است . گفتم : شما هیچ چیز جز عقیق سرخ به دست نمی کنید ؟ فرمودند : بله ، به خاطر فضیلت بسیاری که در مورد آن وارد شده است به درستی که پدرم مرا خبر دادند که اول کسی که انگشتر عقیق به دست حضرت آدم علیه السلام بودند ، دیدند که در عرش نوشته است :

 

أنا الله لا إله إلّا أنا وحدی محمّدٌ صَفوَتِی مِن خَلقِی أیَّدُتُه بِأخیه علیٌّ و نَصَرتُه بِه

 

من الله هستم، خدایی جز من نیست در حالی که یکتایم، محمد برگزیده من از خلقم است، او را به برادرش علی تأیید نمودم و او را یاری نمودم

تا آخر نام های پنج تن آل عبا ، پس چون حضرت از میوه ی آن درخت خوردند و به زمین آمدند ، متوسل به این نام های مبارک در درگاه حق تعالی شدند و به برکت این نام ها خداوند توبه اش را قبول نمود . پس حضرت آدم انگشتری از نقره ساختند و نگینش را از عقیق سرخ نمودند و این نام های پنجگانه را بر آن نقش نمودند و آن انگشتر را در دست راست خود نمودند . پس این سنتی شد پرهیزکاران از فرزندانش همه به سنت او عمل نمودند .

 

 

-------------------------

منبع حلیة المتّقین نوشته علامه مجلسی

 

 

نوشته شده توسط گروه آداب زندگی در روز پنجشنبه 1390/3/19 ساعت 1:17

من این مطلب را پسندیدم

امتیاز دهی

امتیاز این صفحه 0 از 0 نظر

• یکی از ستاره های زیر را انتخاب کنید.

 

ارسال نظر

نام*
ايميل
نظر*
کد امنيتي* 

 

   

پنل اعضاء

نام کاربری:

رمز عبور:

مرا به یاد سپار
رمز عبور را فراموش کرده ام
مزایای عضویت

عضویت در خبرنامه

ویژه نامه

تقویم شیعه

15 شوال

1. جنگ احد و شهادت حضرت حمزه علیه السلام

در سال 3 هجری قمری در روز جنگ احد، حضرت حمزه سید الشهداء و 69 نفر از مسلمانان به شهادت رسیدند.

2. رد الشمس

در این روز بازگشت خورشید برای امیراامؤنین علیه السلام دوبار اتفاق افتاده است: یکی در زمان پیامبر صلی الله و آله و سلم در نزدیکی مسجد قبا و دیگری پس از رحلت آن حضرت در سرزمین بابل در نزدیکی حله.

3.جنگ بنی‌قنیقاع

در این روز بعد از بیست ماه از هجرت نبوی غزوه بنی‌قنیقاع واقع شد.

4. وفات حضرت عبدالعظیم علیه السلام

در سال 252 یا 255 هجری قمری حضرت ابوالقاسم عبدالعظیم حسنی فرزند عبدالله بن علی بن حسن بن زید حسن بن علی بن ابی طالب علیه السلام وفات یافته است.

اوقات شرعی

 

آمارها

. تعداد كل بازديدها: 73663182

. تعداد كل بازديدكنندگان: 67048270

. بازديدهاي امروز: 2590

. بازديدهاي دیروز: 8217

. كاربران آنلاين:

. محصولات فروشگاه: 221

. بحث های تالار گفتمان: 85

. کارهای کاربران: 185

. مقالات: 2021

. تصاویر: 112

. صوت: 401

 

صفحه اصلی | درباره ما | تماس با ما |   RSS | صفحه خانگي | معرفی به دوستان

تمامی کالاها و خدمات فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و تمامی حقوق برای مؤسسه ارمغان نگاه ژرف محفوظ می باشد. فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

استفاده از مطالب سایت بلا مانع می باشد، در صورت تمایل سایت ابوتراب را به عنوان منبع ذکر نمایید تا افراد بیشتری با سایت امیرالمومنین علیه السّلام آشنا گردند.

 

طراحي و اجراي پايگاه اينترنتي: