به سایت تخصصی امیرالمومنین امام علی علیه السلام - ابوتراب - خوش آمدید. امیدواریم بتوانیم تحت توجهات آن حضرت در خدمت دوستان ایشان باشیم ... به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند ... به آسمان رود و کار آفتاب کند
. . .
   

 

 

 

شرح لقب

 

 

New Page 1

• اهمیت و جایگاه نیت در زندگی روزمره (1)

موضوع: آداب زندگی

نويسنده: استاد دولتی

محقق: گروه آداب زندگی

منبع: سی دی فضائل آسمانی سید الشهداء (ع) ( مجموعه سخنرانی جناب آقای دولتی - محرم 1432)

کلمات کليدي:

1390/10/17

چکیده:

یکی از اموری که در زندگی معنوی ما را بسیار پیشرفت می دهد نیت است. استاد دولتی دز شب اول محرم 1432 هجری قمری من باب مقدمه برای نحوه عزاداری در محرم و پرهیز از شرکت در مجالس از روی عادت مطالبی را ایراد فرمودند که ما آن را نقل به مضمون می کنیم

متن مقاله :

ما در کارهای روز مره ما سه نوع کار داریم:

1-      کارهای عبادی که ما در آنها حواسمان جمع است.

2-      کارهای روزمره که شاید ظاهر عبادی نداشته باشد

3-      معصیت - که ما إن شاء الله سراغ آن نمی رویم و آن را مرتکب نمی شویم-

اعمال عبادی ما خود دو گونه است اعمالی که در آن حضور قلب داریم و اعمالی که غافلانه انجام می دهیم. خیلی از اوقات در اعمال عبادی مثلا نماز , من برای نماز بلند می شوم نماز را شروع می کنم اما در وسط نماز حواسم پرت می شود و گویی این نماز اتوماتیک انجام می شود. من که بیخود و بی جهت بلند نشدم تا وضو بگیرم چون فرمان خدا بود این کار را انجام دادم اما در میانه نماز دیگر نیتم حاضر نیست. مفاتیح را باز می کنم تا زیارت بخوانم مثلا زیارت عاشورا اول زیلرت حال خوشی دارم اما در میانه زیارت می بینم آن نیت اولیه حاضر نیست.

دسته بعدی اعمالی است که برای من عمل عبادی تلقی نمی شود مانند رفتن به سر کار, انجام کارهی بیرون خانه و ...

یکی از حسرت هایی که ما خواهیم خورد  (1) و می خوریم غفلت در اعمال عبادی است. "السلام علیکم و رحمه الله و برکاته" نماز را که گفتیم به خود می گوییم: "ای بابا! پس حواسم کجا بود؟" زیرت عاشورا که تمام می شود از پزت شدن حواس خود ناراحت می شویم ...

اگر بخواهیم یکی از مواضع صحیح حسرت را نام ببریم همین جاست. واقعا جای حسرت دارد که من می توانستم تمام این عمری که گذاشتم برای نمازم نفد کنم و از آن در دنیا و آخرت بهره ببرم. یا می توانستم کارهای روزمره خود را رنگ و بوی عبادی ببخشم اما از روی عادت انجام دادم. آیا ما حدیث نداریم که:

"الکاد علی عیاله کالمجاهد فی سبیل الله - کسی که برای زن و بچه اش زحمت می کشد مانند مجاهد در راه خداست"؟

البته این حرف الآن بیشتر ضرب المثل شده است و مصداق بیرونی ندارد اما آیا نمی شود وقتی من کرکره مغازه را بالا می دهم قصدم این باشد با فروختن جنس خود و در کنار آن باری را از روی دوش کسی بردارم؟ اما  انگار قرار است عمر من تلف شود.

اگر کسی با آموزه های دینی ما آشنا باشد می داند که تمامی کارهای ما می تواند رنگ و بوی خدایی بگیرد کدام کار ماست که ما برای آن دستور نداریم اعم از نکاح,  خوردن  و ...(2)

 

 

پی نوشت :

1- یکی از اسامی قیامت روز حسرت است خداوند در قرآن می فرماید: "أنذرهم یوم الحسره - آنها را از روز حسرت بترسان"

2- مثلا می توان ازدواج را با نیت حفظ نیمی از دین یا تربیت فرزندانی به عنوان سرباز امیرالمؤمنین (ع) انجام داد و یا غذا خوردن را با نیت نیرو گرفتن و سرپا بودن برای بندگی خدای متعال و خدمت به اهل بیت (ع) انجام داد

امتیاز دهی

امتیاز این صفحه 3 از 3 نظر

• یکی از ستاره های زیر را انتخاب کنید.

 

مقالات اخیر این موضوع

اهمیت و جایگاه نیت در زندگی روزمره (1)

ارسال نظر

نام*
ايميل
نظر*
کد امنيتي* 

 

 

   

پنل اعضاء

نام کاربری:

رمز عبور:

مرا به یاد سپار
رمز عبور را فراموش کرده ام
مزایای عضویت

عضویت در خبرنامه

ویژه نامه

تقویم شیعه

3 جمادی الثانی

در این روز در سال 11 هجری قمری در روز سه شنبه شهادت حضرت بتول عذراء مظلومه مضروبه حضرت سیدة النساء فاطمه زهرا سلام الله علیها به وقوع پیوسته است.

امام رضا علیه السلام می‌فرمایند : «إن فاطمة صدیقة شهیدة» : «همانا فاطمه راستگو و شهیده است.»

بعد از شهادت و دفن پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم سه بار به منزل امیرالمؤمنین علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها هجوم آورده و در هر بار به طریقی جسارت به اهل بیت علیهم السلام کردند. در یکی از این دفعات که در منزل آن حضرت را آتش زدند و به زور وارد منزل شدند، حضرت صدیقه زهرا سلام الله علیها پشت در بودند.

با اینکه می‌دانستند آن حضرت پشت در است با لگد و فشار در را باز کردند و میخ، سینه آن مخدره را آزرد و محسن علیه السلام سقط شد و پهلوی آن حضرت شکست. آن حضرت بیهوش روی زمین قرار گرفت و حضرت مولی الموحدین علیه السلام را با سر و پای برهنه و دست بسته به طرف مسجد بردند.

اوقات شرعی

 

آمارها

. تعداد كل بازديدها: 76079518

. تعداد كل بازديدكنندگان: 69281548

. بازديدهاي امروز: 5426

. بازديدهاي دیروز: 10039

. كاربران آنلاين:

. محصولات فروشگاه: 221

. بحث های تالار گفتمان: 85

. کارهای کاربران: 185

. مقالات: 2021

. تصاویر: 112

. صوت: 401

 

صفحه اصلی | درباره ما | تماس با ما |   RSS | صفحه خانگي | معرفی به دوستان

تمامی کالاها و خدمات فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و تمامی حقوق برای مؤسسه ارمغان نگاه ژرف محفوظ می باشد. فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

استفاده از مطالب سایت بلا مانع می باشد، در صورت تمایل سایت ابوتراب را به عنوان منبع ذکر نمایید تا افراد بیشتری با سایت امیرالمومنین علیه السّلام آشنا گردند.

 

طراحي و اجراي پايگاه اينترنتي: