• ولادت مولود کعبه
موضوع: [1] ولادت امیرالمومنین
کلمات کليدي: امام علی، حضرت زینب کبری سلام الله علیها، زایمان، ولادت
ابن شاذان می گوید: ابراهیم بن عباس به اسنادش از امام صادق علیه السلام از آباء گرامیش حدیث نقل کرد که:
عباس بن عبدالمطلب و یزیدبن تعنب در میان گروهی از بنی هاشم و جماعتی از (قبیله) عبدالعزی در مقابل بیت الله الحرام نشسته بودند که فاطمه بنت اسد سلام الله علیها مادر امیرالمومنین علیه السلام در حالی که به ایشان حامله بود و نه ماهش تمام شده بود وارد شد و در مقابل بیت الله الحرام ایستاد.
درد زایمان او را فراگرفت، نگاهش را به طرف آسمان انداخت و گفت:
پروردگارا!
من به تو و آنچه رسول خدا صلی الله علیه و آله از نزد تو آورده و به تمام پیامبرانت و کتابهایی که نازل فرموده ای ایمان دارم و سخن جدم ابراهیم خلیل علیه السلام، همان که خانه ی قدیمی ات را بنا نهاد تصدیق می کنم. پس از تو سوال می کنم به حق این خانه و به حق کسی که آنرا بنا نهاد و به حق این فرزندی که در رحم دارم؛ همان که با من تکلم می کند و با سخنش مرا انس و آرامش می بخشد و یقین دارم که او یکی از آیات و نشانه های توست،زایمان مرا آسان فرما.
عباس بن عبدالمطلب و یزیدبن تعنب گفتند: همین که فاطمه بنت اسد به این کلمات دعا فرمود،خانه ی کعبه را دیدم که از پشت شکافته شد و فاطمه در آن داخل گردید و از چشم های ما پنهان شد و سپس به اذن خدا شکاف به حالت اول بازگشت و دیوار به هم چسبید. ما قصد کردیم که در کعبه را بگشاییم تا بعضی از زنان ما نزد فاطمه بنت اسد سلام الله علیها روند ولی در باز نشد. متوجه شدیم که این امر از امور الهی است. فاطمه بنت اسد سلام الله علیها سه روز در خانه کعبه به سر برد و اهل مکه درباره این مسئله در میان کوچه ها با یکدیگر حرف می زدند و خانم ها در میان سراپرده هایشان از این مطلب سخن می گفتند.
راوی گفت:بعد از سه روز خانه کعبه از همان جایی که فاطمه بنت اسد سلام الله علیها داخل شده بود شکافته شد و فاطمه بنت اسد سلام الله علیها در حالیکه علی علیه السلام را بر روی دستانش داشت بیرون آمد. سپس گفت:
ای مردم، همانا خداوند عزوجل مرا از میان خلقش برگزید و بر زنان برگزیده قبل از من برتری بخشید. همانا خداوند آسیه دختر مزاحم را برگزید و آسیه پنهانی خداوند را در محلی که محبوب حضرتش نبود از روی اضطرار عبادت می نمود و مریم دختر عمران (را برگزید) ولادت حضرت عیسی علیه السلام را بر او آسان نمود و مریم تنه ی خشک درخت خرما را در بیابان تکان داد تا بر او خرمای تر و تازه بریزد. اما خداوند مرا برگزید و برهر دوی آنها برتری داد و برتمام زنان عالم که قبل از من بوده اند، به دلیل اینکه من در خانه ی قدیمی (کعبه) زایمان نمودم و سه روز از میوه های بهشت خوردم.هنگامی که خواستم از درون کعبه بیرون آیم و علی علیه السلام بر روی دستانم بود،
هاتفی به من ندا داد ای فاطمه:
او را علی علیه السلام نام گذار.من علی اعلی هستم و به راستی او را از قدرتم و عزت جلالم و عدل و دادم آفریدم و نام او را از نام خود مشتق کردم و به ادب خود او را مؤدب ساختم (امر خود را به او تفویض کردم و بر علوم دشوارم آگاهش نمودم و او در خانه ام به دنیا آمده) او اول کسی است که بر فراز خانه ام اذان خواهد گفت و بت ها را می شکند و آنها را به رو در خواهد افکند و مرا تعظیم و تمجید و تسبیح می نماید.
او امام و وصی و جانشین است بعد از حبیبم و پیامبرم و برگزیده ی از میان خلقم یعنی محمد رسولم.پس خوشا به حال کسی که او را دوست بدارد و یاریش کند و وای بر کسی که او را عصیان کند و خوار نماید و حقش را انکار کند.
راوی گفت: وقتی ابوطالب, علی علیه السلام را دید خوشحال شد و علی علیه السلام فرمود:
ای پدر سلام و رحمت و برکات خداوند بر تو باد.
سپس پیامبر صلی الله علیه و آله داخل شد، علی علیه السلام خودش را برای رسول خدا صلی الله علیه و آله حرکت داد و به چهره آن حضرت لبخند زد و عرضه داشت:
ای رسول خدا،سلام و رحمت و برکات خداوند بر شما باد.
سپس به اذن خدا سرفه ای کرد و شروع به خواندن سوره مؤمنون نمود:
قَد أفلَحَ المؤمِنون.
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
همانا مومنین به سبب تو رستگار شدند.
و علی علیه السلام تمام آیات را تا آیه اولئِک هُم الوارثون قرائت فرمود. سپس رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
به خدا سوگند تو امیر و سرور آنانی،آن ها را از علوم خودت اطعام می کنی و آن ها از علوم تو توشه برمی گیرند. و به خدا سوگند تو دلیل و راهنمای آنانی و به سبب تو هدایت می شوند.
سپس رسول خدا صلی الله علیه و آله به فاطمه بنت اسد سلام الله علیها فرمود:
برو نزد عمویش حمزه و او را به علی علیه السلام بشارت ده.
فاطمه سلام الله علیها گوید:
هنگامی که من بروم چه کسی او را سیراب می کند؟
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
من او را سیراب می کنم.
فاطمه سلام الله علیها عرضه داشت شما او را سیراب می کنید؟ فرمود:آری.
آنگاه رسول خدا صلی الله علیه و آله زبانش را در دهان علی علیه السلام نهاد و از آن دوازده چشمه جاری گشت؛ پس آن روز, روز سیراب کردن (یوم الترویه) نامیده شد.
وقتی فاطمه بنت اسد سلام الله علیها برگشت نوری را دید که از علی علیه السلام به پهنه آسمان بالا می رود.
-------------------------------
علی علیه السلام و المناقب
این داستان در کتب اهل سنت نیز آمده است.
نوشته شده توسط حسینی در روز چهارشنبه 1390/3/25 ساعت 21:16
من این مطلب را پسندیدم
|