• ختم قرآن در یک دقیقه!
موضوع: رمضان
کلمات کليدي: ثلث قرآن، ختم قرآن، سلمان فارسی، فضیلت سوره توحید
روزی حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم به اصحاب خود فرمودند: «کدام یک از شما تمام سال را روزه می گیرد؟»
جناب سلمان پاسخ داد: من.
حضرت سوال کردند: «کدام یک از شما شب زنده داری می کند؟»
باز هم جناب سلمان پاسخ داد: من ای پیامبر خدا!
حضرت سوال کردند: «کدام یک از شما هر روز ختم قرآن می کند؟»
این بار نیز به جز سلمان کسی پاسخی نداشت: من یا رسول الله!
یکی از حاضران عصبانی شد و گفت: این مردی است ایرانی و می خواهد به ما که از قریش هستیم فخر بفروشد! دروغ می گوید اکثر روزها، روزه نیست و اکثر شب ها، خواب است و بیشتر روزها ساکت است. (قرآن نمی خواند)
حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند: «سلمان شبیه و مانند لقمان حکیم است از او سوال کن تا جوابت را بدهد.»
و این سلمان بود که اکنون در برابر معلم خود، رسول خدا درس های گذشته را به خوبی امتحان می داد:
اما روزه ی تمام سال، من در هر ماه سه روز را روزه می گیرم و حق تعالی می فرماید: هر کس کار نیکی انجام دهد 10 برابر به او ثواب می دهم، که این برابر یک سال روزه می شود. علاوه بر آنکه من ماه شعبان را روزه می گیرم و به ماه رمضان پیوند می دهم.
و اما بیداری شب، من هر شب با وضو می خوابم و از حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم شنیدم که می فرمودند: «هر کس شب با وضو بخوابد مانند آن است که تمام شب را احیا و عبادت نموده باشد.»
و درباره ختم قرآن باید بگویم که در هر روز سه مرتبه سوره ی توحید را می خوانم و از حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم شنیدم که به امیرالمؤمنین علیه السّلام می فرمودند: «یا علی مثل تو در امت مثل سوره ی توحید است، هر که سوره ی توحید را یک مرتبه بخواند مانند آنست که ثلث قرآن را خوانده است و هر که دو بار بخواند مانند آنست که دو ثلث قرآن را خوانده است و هر که سه بار بخواند مانند آنست که قرآن را ختم کرده است. پس هر که تو را به زبان دوست داشته باشد ثلث ایمان او کامل شده است و هر که تو را به زبان و دل دوست داشته باشد دو سوم ایمان او کامل شده است و هر که تو را به زبان و دل دوست داشته باشد و با دستش تو را یاری کند، تمام ایمان او کامل شده است. یا علی! سوگند به حق خداوندی که مرا به راستی فرستاده است، اگر اهل زمین تو را دوست می داشتند، همان گونه که اهل آسمان تو را دوست می دارند، خداوند هیچ کس را در آتش جهنم عذاب نمی کرد.
--------------------------------------------------
امالی صدوق،ص 33- لازم به ذکر است که مضمون حدیث نقل شده است تا برای خوانندگان گرامی روان تر باشد.
نوشته شده توسط گروه ویژه نامه در روز سه شنبه 1392/4/11 ساعت 25:55
من این مطلب را پسندیدم
|