به سایت تخصصی امیرالمومنین امام علی علیه السلام - ابوتراب - خوش آمدید. امیدواریم بتوانیم تحت توجهات آن حضرت در خدمت دوستان ایشان باشیم ... به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند ... به آسمان رود و کار آفتاب کند
. . .
   

 

 

 

شرح لقب

 

 

• گزارشی از جزئیات واقعه غدیر

موضوع: غدیر در تاریخ

کلمات کليدي: حجه الاسلام، حجه الوداع، ذوالحلیفه، مسجد شجره

 

تاکنون در بخش غدیر، برخی مطالب اعم از نکات مهم مسئله غدیر، بررسی اسناد آن، و همچنین حواشی این واقعه ی مهم به صورت پراکنده در این بخش ارائه شده است. از این پس قصد داریم طی چند مطلب، با ترتیب وقوع تاریخی اتفاقات در آن مقطع زمانی ، به این واقعه ی بسیار مهم تاریخ اسلام بپردازیم .

در این سیر،ابتدا گریزی کوتاه به شرایط و حال و هوای قبل از آخرین سفر حج پیامبر صلی الله علیه و آله( حجه الوداع) خواهیم زد و در حد توان به برخی جزییات مهم از آغاز سفر تا پایان آن و همچنین وقایع پیش آمده تا رحلت پیامبر خواهیم پرداخت .

کلیات مطالب این سیر از کتاب"گزارش حجة الوداع"نوشته محمد باقر انصاری استخراج شده و برخی مطالب نیز از منابع دیگر آورده شده است.امید است که مورد استفاده قرار بگیرد.

قبل از آغاز سفر

آخرین سفر حج پیامبر از آن جهت که یک مسافرت بی نظیر و با جمعیتی بی سابقه که در واقع اولین آموزش مراسم حج و احکام آن بود " حجه الاسلام1" و از آن جهت که آخرین سفر حج پیامبر اسلام بود، "حجه الوداع" نامیده می شد.

تا سال نهم هجری هر ساله مسلمین و مشرکین با هم حج به جا می آوردند. در همان سال نهم، امیرالمومنین به فرمان رسول خدا اعلام کرد که از سال آینده فقط مسلمانان حج به جا می آورند و مشرکین حق حضور در حج ندارند.2

اعلان عمومی برای حج

بعد از نزول آیه ی حج(آیه 27 سوره حج) پیامبر،اعلان عمومی برای این سفر روحانی را داد. از یک سو برای مردم مدینه و اطراف آن دعوت کنندگانی را فرستاد تا تصمیم حضرت برای این سفر را به اطلاع همه برسانند و از سوی دیگر برای مردم مناطق دوردست از قلمرو اسلام نامه ای نوشتند که "پیامبر قصد حج دارد، و برای هر کس امکان دارد در این سفر حضور داشته باشد. " 3

آمادگی برای سفر

مردم شهر همگی در حال آماده سازی خود جهت انجام این سفر عظیم بودند. عده ای از مردم در مکان های غیر از مدینه اقدام به حاضر شدن در مسیر کاروان می شدند  و عده ای دیگر خود را به مدینه می رساندند. پیامبر وعده گاه همه را ذوالحلیفه -که همان مسجد شجره است- قرار دادند.

در آن ایام امیرالمومنین با لشکری از طرف پیامبر به یمن و نجران رفته بود. این سفر که برای دعوت مردم آنجا به اسلام صورت گرفته بود، با حواشی حیرت انگیزی نیز همراه بود که در مطلب بعدی به طور مفصل به آن اشاره خواهد شد.

تدابیر سفر

در این سفر، باید تدابیری نیز برای برخی نیاز ها توسط رسول خدا اندیشیده می شد؛ از قبیل تعیین جانشین در زمان حج ،رسیدگی به سوالات توسط ایشان و همچنین آماده سازی خانواده شان.

همچنین همچون کاروانی که تاکنون نظیرش از لحاظ جمعیت نبوده،نیاز به برنامه ریزی دقیق داشته است. طبق برنامه ی پیش بینی شده،بنابرآن بود که مسافت مکه تا مدینه در ده رو و تقریبا بدون توقف باشد، و همچنین در مسجد شجره احرام بسته شود.

در مطلب بعدی به وقایع بعد از شروع سفر و همچنین ماموریت امیرالمومنین در یمن پرداخته خواهد شد.

 

--------------------------

 

1.المعجم الاوسط(طبرانی):ج5ص 267

2.علل الشرایع:ص442ح1

3.کافی:ج4ص245: التفسیر الصفی ج2 ص803

 

نوشته شده توسط حسینی در روز چهارشنبه 1390/4/29 ساعت 15:52

من این مطلب را پسندیدم

امتیاز دهی

امتیاز این صفحه 0 از 0 نظر

• یکی از ستاره های زیر را انتخاب کنید.

 

ارسال نظر

نام*
ايميل
نظر*
کد امنيتي* 

سایر صفحات این موضوع

به بلندای چهارده قرن

اهداف پیگیری شده

دیدگاهی عمیق تر

توطئه های منافقین

جغرافیای...

مراسمی سه روزه

نگاهی سطحی!

از غدیر (2)

از غدیر (1)

امروز غدیر

غدیر یعنی...!

غدیر را به پا کنید!

نزول آخرین سوره در غدیر

شیطان در منا

اجتماع مردم در روز غدیر

بیعت

غدیر سرخ

سخنرانیِ قبل از خطبه

بگویید آن دو نفر بیایند!

این مرد، اشرف مخلوقات است. نه...

آغاز توطئه های سازماندهی شده

پیامبر:جانشینم علی است!

ظهور شیطان در حجةالوداع

خطبه مهم پیامبر در مسجد خیف

اولین معارفه علی در حج

معرفی خصوصی علی بن ابیطالب

از خشم علی تا اعتراض خلیفه دوم

از مکه تا مدینه

اتفاق حیرت انگیز در یمن

اگر غدير نبود آيا شناخت مؤمن و منافق ممکن بود؟

ابليس و شياطين در غدير

 

   

پنل اعضاء

نام کاربری:

رمز عبور:

مرا به یاد سپار
رمز عبور را فراموش کرده ام
مزایای عضویت

عضویت در خبرنامه

ویژه نامه

تقویم شیعه

10 جمادی الاول

1. جنگ جمل

در سال 36 هجری قمری در چنین روزی جنگ جمل اتفاق افتاد و بصره فتح شد و نزول نصر از خداوند کریم بر امیرالمؤنین علیه السلام واقع شد.

ابتدای این واقعه از آنجا شروع شد که بعد از بیعت مردم با امیرالمؤنین علیه السلام، طلحه و زبیر به بهانه عمره از مدینه خارج شدند و به عایشه پیوستند. عبدالله بن عامر که قبلا عامل عثمان در بصره بود و از طرف امیرالمؤنین علیه السلام عزل شده بود به مکه آمد و شتری که دویست دینار خریده بود برای عایشه آورد و به طرف بصره حرکت کردند تا به این شهر رسیدند. پس از ورود به خانه عثمان بن حنیف عامل امیرالمؤنین علیه السلام ریختند و او را اسیر کردندو بسیار کتک زدند.

2. تحویل پیراهن امام حسین علیه السلام به حضرت زینب سلام الله علیها

در این روز حضرت زهرا سلام الله علیها پیراهن ابراهیم خلیل الرحمان علیه السلام را به زینب کبری سلام الله علیها دادند و فرمودند : «هنگامی که برادرت حسین علیه السلام این پیراهن را از تو خواست بدانکه ساعتی بیشتر مهمان تو نیست و سپس به بدترین حالات به دست اولاد زنا کشته می‌شود.» این برنامه سه روز قبل از شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها بود.

اوقات شرعی

 

آمارها

. تعداد كل بازديدها: 75924467

. تعداد كل بازديدكنندگان: 69140411

. بازديدهاي امروز: 1135

. بازديدهاي دیروز: 3883

. كاربران آنلاين:

. محصولات فروشگاه: 221

. بحث های تالار گفتمان: 85

. کارهای کاربران: 185

. مقالات: 2021

. تصاویر: 112

. صوت: 401

 

صفحه اصلی | درباره ما | تماس با ما |   RSS | صفحه خانگي | معرفی به دوستان

تمامی کالاها و خدمات فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و تمامی حقوق برای مؤسسه ارمغان نگاه ژرف محفوظ می باشد. فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

استفاده از مطالب سایت بلا مانع می باشد، در صورت تمایل سایت ابوتراب را به عنوان منبع ذکر نمایید تا افراد بیشتری با سایت امیرالمومنین علیه السّلام آشنا گردند.

 

طراحي و اجراي پايگاه اينترنتي: